Wdrażamy w praktykę zasadę „theory is based on tasting, tasting is based on theory”.
Dotychczas 100% uczestników zdało egzamin po kursie WSET II, wielu z wyróżnieniem, lub wzorowo.
Nasze zajęcia są:
- ciekawe – do teorii dodajemy interesujące fakty, liczby ze światowego i polskiego rynku, ciekawostki z wizyt w winnicach, pracy w restauracji, importu wina,
- interaktywne – poza wykładem z prezentacją robimy warsztaty w podgrupach, quizy, wysyłamy dodatkowe materiały – filmiki, charty
- realistyczne – próbujemy różnych smaków w połączeniu z winem, analizujemy prawdziwe etykiety win, wąchamy przyprawy i próbki zapachów.
Po każdym kursie WSET przeprowadzamy anonimową ankietę pytając uczestników o to co im się podobało w kursie, a co warto zmienić.
Poniżej wybrane opinie uczestników:
„Usystematyzowana wiedza i bardzo dużo dodatkowych materiałów”
„Świetne zajęcia, bardzo zaangażowany prowadzący”
„Dobra forma zajęć, ciekawe łączenie z jedzeniem”.
„Zaangażowanie prowadzącego, udział zaproszonych gości, szeroki przekrój win, świetna atmosfera.”
„Szeroki wybór bardzo dobrych win degustowanych”
„Jasno wyjaśnione pojęcia”
„Bardzo fajne były materiały dodatkowe. Poza tym fajnie jest wspierać inicjatywy własne kursantów, co Ci bardzo dobrze wychodziło. Mniej bym się martwiła o to czy grupa jest nauczona, w końcu to jednak jest zadanie kursantów, trzymałabym się twardo struktury kursu dla zachowania porządku.”
„Więcej powtórek ze względu na trudność uczenia się w domu”
„Więcej interakcji uczestników w celu sprawdzenia wiedzy”
„Dzięki za podsyłanie informacji o dodatkowych degustacjach, to bardzo pomaga zrozumieć wina”
„A przede wszystkim dziękujemy Ci za bardzo ciekawy kurs — dużo się nauczyliśmy i posmakowaliśmy sporo znakomitych win. Wszyscy wspominamy dzisiaj Twoje zajęcia i będziemy polecać Twoją szkołę znajomym, mamy wspaniale wrażenia i za to bardzo Ci dziękujemy.”